Tatra gebergte

5-daagse actieve groepsreis door het Tatra gebergte

Avontuurlijke vakantie door de ongerepte natuur van het magische Tatra gebergte in Zuidoost Polen. Hiken over uitdagende bergpaden met adembenemende uitzichten voor de echte avonturier

Fysiek

Actieve vakantie
Actieve vakantie
Actieve vakantie

Wildlife

deer
deer
deer

Techniek

technisch-wandelen
technisch-wandelen
technisch-wandelen

Wat kun je verwachten?

Ontdek de unieke kenmerken van de expeditie in het Tatra gebergte

beleef-unieke-natuur

Karakteristieke alpine bergen

climbing

Klimmen met kettingen

geniet-op-zijn-pools

Genieten op zijn Pools!

Hoe ziet het programma in het Tatra gebergte eruit?

Hieronder tref je het programma aan van dag tot dag. Let op: onderstaande volgorde van activiteiten en tijden zijn indicatief. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Dag 1

Je langverwachte avontuur naar het Tatra gebergte gaat eindelijk van start! Je hebt zelf je vlucht geregeld en zodra je landt, staan wij je op te wachten. Per minibus word je naar je hotel gebracht in Krakau of we gaan direct naar Zakopane en kun je rustig je spullen uitpakken. In de avond is er een korte briefing over de expeditie.

tatra gebergte hotel expeditie polen

Dag 2

Je expeditie begint hier. Maar niet voordat we een gezond en voedend ontbijt in het hotel hebben genuttigd. Onze bagage is opgeslagen in een typische Poolse Willa waar we de komende periode overnachten en die van alle gemakken is voorzien.

Met de lunch in onze rugzakken hiken we door naar de bekendste bergtop van Zakopane. De route door de westelijke Tatra laat je alvast een glimp zien van de indrukwekkende natuur in Polen.

Duur wandeling: 6,5 uur
Hoogtemeters: 1.100 meter 

actieve groepsreis polen

Dag 3

Tijd voor de hoge Tatra, wat ons betreft het hoogtepunt van deze reis. Na een stevig ontbijt bereiden we de lunch voor en reizen we hier per minibus naar toe. De Hoge Tatra kun je op twee manieren bereiken: een deel met paard en wagen óf het hele stuk wandelen door de vallei.

Deze route is bijna acht kilometer lang en ligt verstopt in het Zuidelijkste stukje van Polen. We lopen de spectaculaire route rondom het oog van de oceaan en de vijf vijvers waar we tevens de hoogste waterval van het Tatra gebergte tegen komen. Om het hoogste punt van de route te bereiken klimmen we een stukje via kettingen naar de top.

Duur wandeling: 8 uur
Hoogtemeters: 1.200 meter 

tatra gebergte actieve vakantie polen

Dag 4

Time flies when you’re having fun! Hoewel de benen misschien wat zwaar voelen bij het opstaan, gaan we er vandaag weer tegen aan. Op deze laatste expeditie-dag stappen we na het ontbijt in de minibus richting een ander deel van de hoge Tatra voor de beklimming van Swinicia.

Na de pittige klim via kettingen word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de bergtop. Een perfecte afsluiting van deze geweldige expeditie. Maar onze wegen scheiden hier nog niet: ‘s avonds vieren we in Poolse stijl samen het succes van de expeditie.

Duur wandeling: 8 uur
Hoogtemeters: 1000 meter

tatra gebergte polen groepsreis

Dag 5

Tijd om afscheid te nemen. In zo’n korte tijd zijn we met z’n allen een hechte groep geworden en valt het afscheid misschien een beetje zwaar. Samen kijk je terug op een prachtige tijd. Samen ontbijten we voor de allerlaatste keer en als je terugvliegt naar Nederland, zetten we je per minibus af bij de luchthaven van Krakau. 

tatra gebergte avontuur groepsreizen bergen

Wat is wel inbegrepen?

 • Vijf dagen vervoer per minibus
 • Vier hotelovernachtingen (incl. ontbijt)
 • Drie begeleide bergwandeltochten met Nederlandse gids
 • Drie dagen toegangstickets nationaal park Tatra
 • Uitgebreide paklijst en tips
 • Informatieve uitleg over de omgeving
 • Reis Whatsapp groep
 • Dekking STO garant (geld terug garantie)
 • Toeristenbelasting
 • Boekingskosten

Wat is niet inbegrepen?

 • Lunch, diner, en consumpties
 • Vliegreis naar Krakau (vanaf 100,-)
 • Vervoer met paard en wagen richting Morskie Oko (ca. 25,-)
 • Reisverzekering

Onbezorgd naar het Tatra gebergte?

 • Annuleert Expeditie Polen de reis door een negatief reisadvies dan krijg je direct je geld terug, ook de boekingskosten.
 • We reizen alleen bij een reisadvies geel of groen.

Algemene reisinformatie Tatra gebergte

Deze actieve vakantie gaat naar de mooie ongerepte natuur van het Tatra gebergte in Polen. In verband met planning, vragen wij je meerdere beschikbare data bij opmerkingen reservering aan te geven. De reis naar Luchthaven Krakau dien je zelf te regelen.

Deelname expeditie Tatra gebergte

We hebben per Expeditie plek voor minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers. Bij voldoende deelnemers word je z.s.m. via een WhatsApp groep op de hoogte gebracht. Je kunt hierna de vlucht of reis zonder risico van annuleren boeken.

Indien minimumaantal personen niet voldoet, laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten. Je dient in goede lichamelijke conditie te zijn voor deze actieve vakantie. Er is geen bergsportervaring nodig. In het Poolse guesthouse zijn kamers beschikbaar met 2 aparte bedden. Je kunt bij de inschrijving opmerkingen geven met betrekking tot de indeling van de kamers. Eenpersoonskamers zijn mogelijk in overleg of tegen meerprijs.

Klik hier voor de meest gestelde vragen

Profiel van de deelnemers

Je bent niet de enige die alleen een reis boekt! De deelnemers die met Expeditie Polen op reis gaan zijn 21+. We kunnen ons goed voorstellen dat je nu denkt… ik wil graag met mijn eigen leeftijdsgenoten op reis, echter uit onze ervaring blijkt dat men niet in hokjes gedrukt wil worden. Het is juist leuk en leerzaam om met verschillende leeftijden in een groep te zitten. Iedereen is op zoek naar avontuur of je nu 21 bent of 50.

Reisverzekering vereist in het Tatra gebergte

Je dient een reisverzekering af te sluiten voordat je aan deze expeditie begint. Heb je een reisverzekering met bergsportdekking nodig? Kijk dan eens bij NKBV Verzekeringen.

Vluchten en vervoer naar het Tatra gebergte

Er zijn meerdere vluchten mogelijk om aan deze expeditie mee te doen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende vluchten. Liever met de auto? Dan is het 1400 km vanaf Utrecht.

EIN – KRK directe vlucht WIZZAIR
EIN – KRK directe vlucht RYANAIR
AMS – KRK directe vlucht LOT

Meld je aan voor deze actieve groepsreis naar het Tatra gebergte

Een vijfdaagse avontuurlijke vakantie in de ongerepte natuur van Zuidoost Polen. Een speciale beleving over uitdagende bergpaden met adembenemende uitzichten.

  Jouw gegevens:

  Adres

  Contact

  Expeditie

  Wanneer ga je mee?


  Weergegeven prijs is inclusief boekingkosten en geldt bij een deelname van minimaal 7 personen. Alle datums zijn onder voorbehoud i.v.m. wijzigingen van eventuele vluchttijden.


  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

  Dit zijn jouw gidsen in het Tatra gebergte

  berggids Tatragebergte in Polen

  Timo

  Ik vind het fantastisch als iedereen zorgeloos geniet of zichzelf overwint. Want wees eerlijk, bergen zijn altijd indrukwekkend.

  berggids reuzengebergte tatragebergte polen

  Mike

  De fysieke en mentale uitdaging van het bereiken van een bergtop paste helemaal in mijn straatje.

  berggids reuzengebergte

  Kelly

  De bergen en in de natuur zijn staan op nummer één. Uit de drukke wereld stappen en in de rustige en ruige natuur treden.