Duurzaam reizen naar Polen

Duurzaam reizen is een manier van reizen waarbij je een positieve impact uitoefent op de natuur, de economie, het dierenwelzijn en het sociale welzijn van een samenleving. Expeditie Polen vindt het belangrijk om te helpen aan een beter milieu en het beschermen van de Poolse natuur.

Tijdens het wandelen ben je één met de natuur: je passeert ongerepte gebieden, beklimt bergen en doorkruist verlaten gebieden. Ondanks het feit dat wandelen een van de meest duurzame activiteiten is die er zijn, zal het altijd op de een of andere manier impact hebben op de natuur. We moeten ervoor zorgen dat we onze voetafdruk zo klein mogelijk houden. Sommige dingen komen vanzelf, maar andere dingen vragen misschien wat meer denkwerk en voorbereiding. De bergsport is als geen andere sport direct verbonden met de natuur. Waar je ook wandelt, welke tocht je ook maakt, de natuur speelt altijd een grote rol. Door verantwoord om te gaan met de natuur tijdens onze Expedities kun je je impact minimaliseren. Zo kan iedereen evenveel plezier hebben van de bergen.

Zonder zorgen ecologische de bergen in.

Wat kan ik doen aan duurzaamheid tijdens een Expeditie?

Je kan eenvoudig een bijdrage leveren aan het behoud van de prachtige natuur in Polen door een aantal regels na te leven:

1. Ga zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of rijdt met de bus van Expeditie Polen mee.
2. Als je gebruik maakt van een auto: parkeren in het dal en niet zo ver mogelijk de berg op.
3. Ga kritisch om met verpakkingsmateriaal, neem het afval mee terug naar het dal.
4. Loop, indien mogelijk, alleen op de gebaande paden, zo voorkom je verdere erosie.
5. Verstoor geen dieren en voer ze niet.
6. Koop geen plastic flesje water voor onderweg maar gebruik een camel bag, bidon of de natuur.
7. Houd je aan de lokale regels

vakantie tatra gebergte
tatra gebergte vakantie polen

Duurzaam vervoer naar en tijdens een Expeditie

Wil je duurzaam reizen of heb je geen zin in carpoolen of files en laat je je graag rijden? Reis dan met de trein naar je bestemming. Onze bestemmingen in het Reuzengebergte of Tatra gebergte zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Uiteraard heeft het iets meer voorbereidend werk nodig maar dat staat jouw als avonturier toch niet in de weg?

Kies je toch voor carpoolen spreek dan af met je reisgenoten om naar je bestemming te reizen. Zodra je vertrek via ons is gegarandeerd, ontvang je de contactgegevens van je reisgenoten, zodat je gezamenlijk vervoer kunt regelen.

Ga je vliegen? Dan zorgt Expeditie Polen ervoor dat iedereen met een bus tegelijktijdig op de bestemming aankomt. Je wordt opgewacht bij het vliegveld met een minibus waarbij je vervoert wordt naar de bestemming.

Dit zijn jouw gidsen

berggids Tatragebergte in Polen

Timo

Ik vind het fantastisch als iedereen zorgeloos geniet of zichzelf overwint. Want wees eerlijk, bergen zijn altijd indrukwekkend.

berggids reuzengebergte tatragebergte polen

Mike

De fysieke en mentale uitdaging van het bereiken van een bergtop paste helemaal in mijn straatje.

berggids reuzengebergte

Kelly

De bergen en in de natuur zijn staan op nummer één. Uit de drukke wereld stappen en in de rustige en ruige natuur treden.

Kom jij mee naar het Tatragebergte of het Reuzengebergte?