Reuzengebergte, 5-daagse Expeditie

✓ Daag jezelf uit met deze sportieve ervaring in het Reuzengebergte | ✓ Uitdagende valleien en prachtige uitzichten | Makkelijke – Medium beklimmingen (zwaarte ***)

Beklim de hoogste berg van het Reuzengebergte en wandel door prachtige valleien. Unieke wandelvakantie in de bergen van Zuid Polen.

Hoe ziet het programma in het Reuzengebergte eruit?

Hieronder tref je het programma aan van dag tot dag. Let op: onderstaande volgorde van activiteiten en tijden zijn indicatief. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Dag 1

Je langverwachte avontuur gaat eindelijk van start! Je hebt zelf je vlucht geregeld en zodra je landt, staan wij op je te wachten op Wroclaw airport. Met een minibus word je naar ons hoofdkwartier gebracht waar je de komende dagen verblijft en kun je even bijkomen van de reis. In de avond is er een korte briefing over de expeditie en daarna kun je genieten van de omgeving.

vakantiehuis in het reuzengebergte polen

Dag 2

Je expeditie begint hier! Maar niet voordat onze magen zijn gevuld met een gezond en krachtig ontbijt. We bereiden onze lunch voor en gaan op weg. Vandaag lopen we over begaanbare paden in het Nationaal park Karkonosze, waar we uitgebreid genieten van de Poolse natuur en tijd genoeg hebben om foto’s te kunnen maken. Vandaag gaan we opwarmen voor de verdere wandelroutes die we zullen gaan maken. We trekken door naar de hoogste berg van het Reuzengebergte. Als afsluiter gaan we naar een mooie waterval waar je ter afkoeling een duik kunt nemen. ‘s Avonds kun je tot rust komen in onze accommodatie of nog even bijkomen bij het kampvuur.

Duur wandeling: 6 uur
Hoogtemeters: 900 meter 

hoogste berg in het Reuzengebergte Polen Sniezka

Dag 3

Nu je de afgelopen dagen hebt kunnen wennen, gaan we verder met het ‘echte’ werk. We lopen langer door de ongerepte natuur van het Reuzengebergte in Polen. Het wandelen in de bergen is inspannend en wordt afgewisseld met af en toe wat klauterwerk. Eenmaal aangekomen bij het hoogste punt, word je beloond met een spectaculair uitzicht. In de avond is er tijd om naar een kasteel te lopen en naar de zonsondergang te kijken.

Duur wandeling: 7 uur
Hoogtemeters: 1.100 meter

wandelen-reuzengebergte-polen-wandelvakantie-zuid

Dag 4

Vandaag lopen we door het westelijke gedeelte van het Reuzengebergte. Dit deel van de bergen is weer totaal anders dan de vorige dagen. Je wordt verrast met een bosrijk gebied vol met prachtige uitzichtpunten. Je loopt langs spiegelmeertjes af in het dal om vanuit daar naar het hoogste punt te wandelen. Door de afgelopen intensieve dagen begin je de benen langzaam te voelen. In de avond is er tijd om de geslaagde Expeditie op traditionele Poolse wijze te vieren!

Duur wandeling: 7 uur
Hoogtemeters: 900 meter

wandelen reuzengebergte polen

Dag 5

Time flies when you’re having fun! Helaas zit de trip er alweer op. Tijd om afscheid te nemen. Met de kilometers nog in de benen kijken we samen terug op een prachtige tijd. We ontbijten samen nog voor de laatste keer en als je terugvliegt naar Nederland, zetten we je per minibus af bij de luchthaven van Wroclaw.

Vliegtuig in Polen dat over het bos terugvliegt naar Nederland

Wat is wel inbegrepen?

 • 5 dagen vervoer per minibus
 • 4 overnachtingen in het huis van Expeditie Polen (inclusief ontbijt)
 • 3 begeleide wandeltochten met gids
 • Toegangstickets Nationaal park Karkonosze
 • Informatieve uitleg over de omgeving
 • Groepsfoto

Wat is niet inbegrepen?

 • Lunch, diner, snacks en consumpties
 • Vliegreis naar Wroclaw
 • Reisverzekering

Wat is optioneel?

 • Dronebeelden van je vakantie

Algemene reisinformatie Reuzengebergte

Deze actieve wandelvakantie gaat naar de mooie ongerepte natuur van het Reuzengebergte in Polen. In verband met planning, vragen wij je meerdere beschikbare data bij opmerkingen reservering aan te geven. De reis naar Luchthaven Wroclaw dien je zelf te regelen.

Deelname expeditie Reuzengebergte

We hebben per Expeditie plek voor minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers. Bij voldoende deelnemers word je z.s.m. via een WhatsApp groep op de hoogte gebracht. Je kunt hierna de vlucht of reis zonder risico van annuleren boeken.

Indien minimumaantal personen niet voldoet, laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten. Je dient in goede lichamelijke conditie te zijn voor deze actieve vakantie. Er is geen bergsportervaring nodig.

In het hoofdkwartier van Expeditie Polen zijn 4 kamers beschikbaar met dubbel bedden of 2 aparte bedden. Je kunt bij de inschrijving opmerkingen geven met betrekking tot de indeling van de kamers.  Eenpersoonskamers zijn mogelijk in overleg of tegen meerprijs.

Reisverzekering vereist

Je dient een reisverzekering af te sluiten voordat je aan deze expeditie begint. Heb je een reisverzekering met bergsportdekking nodig? Kijk dan eens bij NKBV Verzekeringen.

Vluchten en vervoer naar het Reuzengebergte

Er zijn meerdere vluchten mogelijk om aan deze expeditie mee te doen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende vluchten. Liever met de auto? Dan is het 850 km naar het Reuzengebergte vanaf Utrecht.

EIN – WROCLAW directe vlucht WIZZAIR
AMS – WROCLAW directe vlucht KLM

Meld je aan voor Expeditie Reuzengebergte!

 

*Weergegeven prijs is bij minimaal 6 personen en exclusief 25 euro boekingskosten per persoon.

  Jouw gegevens:

  ManVrouw
  Data & Informatie

  Wanneer kun je?
  Mei 2022 (€ 499,-)Juni 2022 (€ 499,-)Juli 2022 (€ 499,-)08 - 12 Sept 2022 (€ 499,-)13 - 17 Okt 2022 (€ 499,-)

  Beschikbaarheid:
  op aanvraag
  op aanvraag
  op aanvraag
  6 plaatsen
  4 plaatsen

  Dit zijn jouw gidsen

  Gidsen Tatragebergte in Polen

  Timo

  Ik vind het fantastisch als iedereen zorgeloos geniet of zichzelf overwint. Want wees eerlijk, bergen zijn altijd indrukwekkend.

  gids tatragebergte in polen

  Mike

  De fysieke en mentale uitdaging van het bereiken van een bergtop paste helemaal in mijn straatje.

  Gidsen Tatragebergte in Polen

  Kelly

  De bergen en in de natuur zijn staan op nummer één. Uit de drukke wereld stappen en in de rustige en ruige natuur treden.