Reuzengebergte

5-daagse actieve groepsreis door het Reuzengebergte

Beklim de hoogste berg van het Reuzengebergte en wandel door prachtige valleien. Sportieve wandelvakantie in de bergen van Zuid Polen voor de echte natuurliefhebber!

Fysiek

Actieve vakantie
Actieve vakantie
Actieve vakantie

Wildlife

deer
deer
deer

Techniek

technisch-wandelen
technisch-wandelen
technisch-wandelen

Wat kun je verwachten?

Ontdek de unieke kenmerken van de Reuzengebergte expeditie.

land

Prachtige bosrijke uitzichten

walk

Hiken door uitdagende valleien

geniet-op-zijn-pools

Genieten op zijn Pools!

Hoe ziet het programma in het Reuzengebergte eruit?

Hieronder tref je het programma aan van dag tot dag. Let op: onderstaande volgorde van activiteiten en tijden zijn indicatief. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Dag 1

Je langverwachte wandelvakantie naar het Reuzengebergte gaat eindelijk van start! Je hebt zelf je vlucht geregeld en zodra je landt, staan wij op je te wachten op Wroclaw airport. Met een minibus word je naar ons hoofdkwartier of een hotel in de buurt gebracht waar je de komende dagen verblijft en kun je even bijkomen van de reis. In de avond is er een korte briefing over de expeditie en daarna kun je genieten van de omgeving.

Trailrunning vakantiehuis reuzengebergte polen

Dag 2

Je expeditie begint hier! Maar niet voordat onze magen zijn gevuld met een gezond en krachtig ontbijt. We bereiden onze lunch voor en gaan op weg. Vandaag lopen we over begaanbare paden in het Nationaal park van het Reuzengebergte, waar we uitgebreid genieten van de Poolse natuur en tijd genoeg hebben om foto’s te kunnen maken. Vandaag gaan we opwarmen voor de verdere wandelroutes die we later in het weekend zullen gaan maken. We trekken door naar de hoogste berg van het Reuzengebergte. Als afsluiter gaan we naar een mooie waterval waar je ter afkoeling een duik kunt nemen. ’s Avonds kun je tot rust komen in onze accommodatie of nog even bijkomen bij het kampvuur.

Duur wandeling: 6 uur
Hoogtemeters: 900 meter 

wandelvakantie reuzengebergte polen

Dag 3

Nu je de afgelopen dagen hebt kunnen wennen, gaan we verder de bergen in en lopen we langer door de ongerepte natuur van het Reuzengebergte in Polen. Het wandelen in de bergen is inspannend en wordt afgewisseld met af en toe wat klauterwerk. Eenmaal aangekomen bij het hoogste punt, word je beloond met een spectaculair uitzicht. In de avond is er tijd om vanuit de accommodatie naar een kasteel te lopen en naar de zonsondergang te kijken.

Duur wandeling: 7 uur
Hoogtemeters: 1.100 meter

wandelvakantie polen reuzengebergte

Dag 4

Vandaag lopen we door het westelijke gedeelte van het Reuzengebergte. Dit deel van de bergen is weer totaal anders dan de afgelopen dagen. Je wordt verrast met een bosrijk gebied vol met prachtige uitzichtpunten. Je loopt langs spiegelmeertjes af in het dal om vanuit daar naar het hoogste punt te wandelen. Door de afgelopen intensieve dagen begin je de benen langzaam te voelen, maar de natuurlijke indrukken geven je extra energie om door te zetten. In de avond is er tijd om de geslaagde Expeditie op traditionele Poolse wijze te vieren!

Duur wandeling: 7 uur
Hoogtemeters: 900 meter

wandelvakantie reuzengebergte polen

Dag 5

Time flies when you’re having fun! Helaas zit de trip er alweer op. Tijd om afscheid te nemen. Met de kilometers nog in de benen kijken we samen terug op een prachtige tijd. We ontbijten samen nog voor de laatste keer en als je terugvliegt naar Nederland, zetten we je per minibus af bij de luchthaven van Wroclaw.

Vliegtuig in Polen dat over het bos terugvliegt naar Nederland

Wat is wel inbegrepen?

 • Vijf dagen vervoer per minibus
 • Vier hotelovernachtingen of verblijf hoofdkwartier Expeditie Polen (incl. ontbijt)
 • Drie begeleide bergwandeltochten met Nederlandse gids
 • Drie dagen toegangstickets nationaal park Karkonosze
 • Uitgebreide paklijst en tips
 • Informatieve uitleg over de omgeving
 • Reis Whatsapp groep
 • Dekking STO garant (geld terug garantie)
 • Toeristenbelasting
 • Boekingskosten

Wat is niet inbegrepen?

 • Lunch, diner, en consumpties
 • Vliegreis naar Wroclaw (vanaf 100,-)
 • Reisverzekering

Onbezorgd naar het Reuzengebergte?

 • Annuleert Expeditie Polen de reis door een negatief reisadvies dan krijg je direct je geld terug, ook de boekingskosten.
 • We reizen alleen bij een reisadvies geel of groen.

Algemene reisinformatie Reuzengebergte

Deze actieve wandelvakantie gaat naar de mooie ongerepte natuur van het Reuzengebergte in Polen. In verband met planning, vragen wij je meerdere beschikbare data bij opmerkingen reservering aan te geven. De reis naar Luchthaven Wroclaw dien je zelf te regelen.

Deelname expeditie Reuzengebergte

We hebben per Expeditie plek voor minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers. Bij voldoende deelnemers word je z.s.m. via een WhatsApp groep op de hoogte gebracht. Je kunt hierna de vlucht of reis zonder risico van annuleren boeken.

Indien minimumaantal personen niet voldoet, laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten. Je dient in goede lichamelijke conditie te zijn voor deze actieve wandelvakantie. Er is geen bergsportervaring nodig. In het hoofdkwartier van Expeditie Polen of een nabijgelegen hotel zijn kamers beschikbaar met dubbel bedden of 2 aparte bedden. Je kunt bij de inschrijving opmerkingen geven met betrekking tot de indeling van de kamers.  Eenpersoonskamers zijn mogelijk in overleg of tegen meerprijs.

Klik hier voor de meest gestelde vragen

Profiel van de deelnemers

Je bent niet de enige die alleen een reis boekt! De deelnemers die met Expeditie Polen op reis gaan zijn 21+. We kunnen ons goed voorstellen dat je nu denkt… ik wil graag met mijn eigen leeftijdsgenoten op reis, echter uit onze ervaring blijkt dat men niet in hokjes gedrukt wil worden. Het is juist leuk en leerzaam om met verschillende leeftijden in een groep te zitten. Iedereen is op zoek naar avontuur of je nu 21 bent of 50.

Reisverzekering vereist in het Reuzengebergte

Je dient een reisverzekering af te sluiten voordat je aan deze expeditie begint. Heb je een reisverzekering met bergsportdekking nodig? Kijk dan eens bij NKBV Verzekeringen.

Vluchten en vervoer naar het Reuzengebergte

Er zijn meerdere vluchten mogelijk om aan deze expeditie mee te doen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende vluchten. Liever met de auto? Dan is het 850 km naar het Reuzengebergte vanaf Utrecht.

EIN – WROCLAW directe vlucht WIZZAIR
AMS – WROCLAW directe vlucht KLM

Meld je aan voor deze actieve wandelvakantie naar het Reuzengebergte!

Een vijfdaagse wandelvakantie in de ongerepte natuur van Zuidwest Polen. Wandelen door uitdagende valleien, een unieke sportieve ervaring!

  Jouw gegevens:

  Adres

  Contact

  Expeditie

  Wanneer ga je mee?


  Weergegeven prijs is inclusief boekingkosten en geldt bij een deelname van minimaal 7 personen. Alle datums zijn onder voorbehoud i.v.m. wijzigingen van eventuele vluchttijden.


  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

  Dit zijn jouw gidsen in het Reuzengebergte

  berggids Tatragebergte in Polen

  Timo

  Ik vind het fantastisch als iedereen zorgeloos geniet of zichzelf overwint. Want wees eerlijk, bergen zijn altijd indrukwekkend.

  berggids reuzengebergte tatragebergte polen

  Mike

  De fysieke en mentale uitdaging van het bereiken van een bergtop paste helemaal in mijn straatje.

  berggids reuzengebergte

  Kelly

  De bergen en in de natuur zijn staan op nummer één. Uit de drukke wereld stappen en in de rustige en ruige natuur treden.