We geven je graag antwoord op de meest gestelde vragen!

privacy-policy

Kan ik van te voren kennis maken met mijn reisgenoten?

Na het maken van een boeking (en bij gegarandeerd vertrek van je reis, d.w.z. voldoende deelnemers) ontvang je van ons informatie doormiddel van een reis WhatsApp groep. Hier kun je kennis maken met de deelnemers van jouw groep.

Niet iedere deelnemer zal gebruik maken van de mogelijkheid om vooraf met andere reisgenoten te communiceren: het is ook geen verplichting, maar we stimuleren het wel!

personal-trainer

Profiel van de deelnemers

Je bent niet de enige die alleen een reis boekt! De deelnemers die met Expeditie Polen op reis gaan zijn 21+. We kunnen ons goed voorstellen dat je nu denkt… ik wil graag met mijn eigen leeftijdsgenoten op reis, echter uit onze ervaring blijkt dat men niet in hokjes gedrukt wil worden.

Het is juist leuk en leerzaam om met verschillende leeftijden in een groep te zitten. Iedereen is op zoek naar avontuur of je nu 21 bent of 50.

calendar-event-2

Gaat mijn reis niet door als er te weinig aanmeldingen zijn?

De reis gaat door vanaf zeven aanmeldingen voor een specifieke reis. Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn, voegen we de deelnemers van andere data samen. Daarom vragen we je altijd een tweede datum in te vullen, zodat we hierin flexibel zijn.

Indien minimum aantal personen niet voldoet, laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten. Zodra je voorkeursdatum vol zit, laten we dit via WhatsApp weten. Je kunt dan je vervoer zonder risico boeken. Wil je dat je reis gegarandeerd doorgaat? Je kunt vanaf twee personen ook een reis op maat boeken.

wallet-44

Welke kosten zijn niet inbegrepen in mijn expeditie?

Lunch, diner, snacks en consumpties, de vliegreis en een reisverzekering bij gegarandeerd vertrek moet je zelf regelen.

Vragen over het Tatra- en Reuzengebergte

Waar ligt het Reuzengebergte?

Tussen de grens met Tsjechië en Polen vind je het Reuzengebergte en het maakt deel uit van de bergketen de Sudeten. Het gebergte is ongeveer veertig kilometer lang en meer dan twintig kilometer breed.

Welke bezienswaardigheden zijn er in het Reuzengebergte?

Het Reuzengebergte staat vooral bekend vanwege de uitzonderlijke rotsformaties en indrukwekkende uitzichten. Het Nationaal park Karkonosze en verschillende mooie watervallen zijn bezienswaardigheden in het gebergte die je ook tijdens de expeditie zult zien.

Skiën is ook een populaire bezigheid in het Reuzengebergte. Er zijn verschillende mogelijkheden om te skiën zoals de Ski Arena Szrenica in Szklarska Poręba dat 12 km aan pistes biedt. Biały Jar in Karpacz is de beste plek om je avontuur met skiën te beginnen. Brede, glooiende hellingen, moderne infrastructuur en een warme sfeer zijn één van de vele voordelen van dit gemoedelijke skistation.

Welke voorbereidingen moet ik regelen voor vertrek?

Van lopen onder de stralende zon en ineens slaat het weer om. Zorg daarom voor goede regenkleding en neem wat extra kledingsets mee. Pak goede bergschoenen in zodat je je enkels spaart en een kleine rugzak voor overdag, waarin je de hoognodige spullen bewaart.

Zorg voor een goede conditie, je loopt lange dagen door Reuzengebergte en hier en daar moet je wat klimmen en klauteren. Je loopt dagelijks zo’n zes tot zeven uur en hebt hoogteverschillen tot 1.300 meter. Je hebt geen bergsport-ervaring nodig, maar een goede voorbereiding is belangrijk. Neem contact op als je hierbij hulp nodig hebt. Liever een zwaardere klim? Kies dan voor een expeditie door het Tatragebergte.

Tot slot is het belangrijk om voor vertrek een goede reisverzekering af te sluiten. Let op dat bergsporten zijn inbegrepen. Wij kunnen deze verzekering ook voor je regelen.

Waar ligt het Tatragebergte?

Het Tatragebergte ligt op de grens tussen Polen en Slowakije en is onderdeel van de Karpaten, een hooggebergte in Europa. De Hoge Tatra is het hoogste gedeelte en dit is ook onderdeel van onze expeditie.

Welke bezienswaardigheden zijn er in het Tatragebergte?

Wandelen door het Tatragebergte staat er vooral bekend om vanwege de prachtige rotsformaties, mooie wateren en steile bergwegen. Zakopane, de hoge Tatra, de westelijke Tatra, het oog van de oceaan en de vijf vijvers zijn belangrijke bezienswaardigheden van het Tatragebergte. Deze hoogtepunten ga je ook zien tijdens de expeditie. Ook een populaire bezigheid in het Tatragebergte is skiën. Het skigebied is vrij groot en strekt zich over twee landen – Polen en Slowakije. Er zijn ongeveer 95 routes in 18 verschillende skigebieden.

Welke voorbereidingen moet ik regelen voor vertrek?

Van wandelen onder de stralende zon en ineens slaat het weer om. Zorg daarom voor goede regenkleding en neem wat extra kledingsets mee. Pak goede bergschoenen in zodat je je enkels spaart en een kleine rugzak voor overdag, waarin je de hoognodige spullen bewaart.

Zorg voor een goede conditie, je loopt regelmatig over steile paden en in het Tatragebergte moet je, om de top te bereiken, een stuk met kettingen klimmen. Je loopt dagelijks zo’n 5,5 tot 8 uur en hebt hoogteverschillen van minimaal 1.000 meter. Je hebt geen bergsport-ervaring nodig, maar een goede voorbereiding is belangrijk. Neem contact op als je hierbij hulp nodig hebt. Liever iets lichter beginnen? Kies dan voor een actieve wandelvakantie door het Reuzengebergte.

Tot slot is het belangrijk om voor vertrek een goede reisverzekering af te sluiten. Let op dat bergsporten hierbij zijn inbegrepen. Wij kunnen deze verzekering ook voor je regelen, neem hierover contact op.

Ga jij mee naar het Tatragebergte of het Reuzengebergte?