Tatragebergte, 5-daagse Expeditie

Karakteristieke alpine bergen van het Tatragebergte | ✓ Stukken klimmen met kettingen, waardoor je reis nog avontuurlijker wordt | Medium – zware beklimmingen (zwaarte ****)

Avontuurlijke vakantie in het Tatragebergte Polen. Wandelen over uitdagende bergpaden met adembenemende uitzichten.

Hoe ziet het programma in het Tatragebergte eruit?

Hieronder tref je het programma aan van dag tot dag. Let op: onderstaande volgorde van activiteiten en tijden zijn indicatief. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma mogelijk gewijzigd worden.

Dag 1

Je langverwachte avontuur gaat eindelijk van start! Je hebt zelf je vlucht geregeld en zodra je landt, staan wij je op te wachten. Per minibus word je naar je hotel gebracht en kun je rustig je spullen uitpakken. In de avond is er een korte briefing over de expeditie en daarna eten we met z’n allen een hapje in het bruisende centrum van Krakau. 

Polen bezienswaardigheden Krakau centrum

Dag 2

Je expeditie begint hier. Maar niet voordat we een gezond en voedend ontbijt in het hotel hebben genuttigd. Vanuit hier gaan we naar Zakopane. We slaan de bagage op in een typische Poolse Willa die van alle gemakken is voorzien en bereiden we de lunch voor. Met de lunch in onze rugzakken wandelen we naar de bekendste bergtop van Zakopane. 

Duur wandeling: 6,5 uur
Hoogtemeters: 1.100 meter 

tatra gebergte wandelen

Dag 3

Tijd voor de hoge Tatra, wat ons betreft het hoogtepunt van deze reis. Na een stevig ontbijt bereiden we de lunch voor en reizen we hier per minibus naar toe. De Hoge Tatra kun je op twee manieren bereiken: een deel met paard en wagen óf het hele stuk wandelen door de vallei. Deze route is bijna acht kilometer lang en ligt verstopt in het Zuidelijkste stukje van Polen. Er is een speciale weg aangelegd die je met paard en wagen kunt afleggen, via paard en wagen richting Morskie Oko. We lopen de route rondom het oog van de oceaan en de vijf vijvers. Om het hoogste punt te bereiken klimmen we een stukje via kettingen naar de top.

Duur wandeling: 8 uur
Hoogtemeters: 1.200 meter 

hoge tatra wandelen

Dag 4

Time flies when you’re having fun! Hoewel de benen misschien wat zwaar voelen bij het opstaan, gaan we er vandaag weer tegen aan. Op deze laatste expeditie-dag stappen we na het ontbijt in de minibus richting de westelijke Tatra voor de beklimming van Swinicia. Na de pittige klim via kettingen word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de bergtop. Een perfecte afsluiting van deze geweldige expeditie. Maar onze wegen scheiden hier nog niet: ‘s avonds vieren we in Poolse stijl samen het succes van de expeditie.

Duur wandeling: 8 uur
Hoogtemeters: 1000 meter

tatra gebergte vakantie polen

Dag 5

Tijd om afscheid te nemen. In zo’n korte tijd zijn we met z’n allen een hechte groep geworden en valt het afscheid misschien een beetje zwaar. Samen kijk je terug op een prachtige tijd. Samen ontbijten we voor de allerlaatste keer en als je terugvliegt naar Nederland, zetten we je per minibus af bij de luchthaven van Krakau. 

Vliegtuig in Polen dat over het bos terugvliegt naar Nederland

Wat is wel inbegrepen?

 • 5 dagen vervoer per minibus
 • 3 begeleide bergwandeltochten
 • 4 hotelovernachtingen (inclusief ontbijt)
 • Toegangstickets Nationaal park de hoge Tatra
 • Informatieve uitleg over de omgeving
 • Groepsfoto

Wat is niet inbegrepen?

 • Lunch, diner, snacks en consumpties
 • Vliegreis naar Krakau
 • Tickets voor vervoer met paard en wagen richting Morskie Oko
 • Reisverzekering

Wat is optioneel?

 • Dronebeelden van je vakantie

Algemene reisinformatie Tatragebergte

Deze actieve vakantie gaat naar de mooie ongerepte natuur van het Tatra gebergte in Polen. In verband met planning, vragen wij je meerdere beschikbare data bij opmerkingen reservering aan te geven. De reis naar Luchthaven Krakau dien je zelf te regelen.

Deelname expeditie Tatragebergte

We hebben per Expeditie plek voor minimaal 6 deelnemers en maximaal 8 deelnemers. Bij voldoende deelnemers word je z.s.m. via een whatsapp groep op de hoogte gebracht. Je kunt hierna de vlucht of reis zonder risico van annuleren boeken.

Indien minimumaantal personen niet voldoet, laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten. Je dient in goede lichamelijke conditie te zijn voor deze actieve vakantie. Er is geen bergsportervaring nodig.

In het Hotel zijn kamers beschikbaar met 2 aparte bedden. Je kunt bij de inschrijving opmerkingen geven met betrekking tot de indeling van de kamers. Eenpersoonskamers zijn mogelijk in overleg of tegen meerprijs.

Reisverzekering vereist

Je dient een reisverzekering af te sluiten voordat je aan deze expeditie begint. Heb je een reisverzekering met bergsportdekking nodig? Kijk dan eens bij NKBV Verzekeringen.

Vluchten en vervoer naar het Tatragebergte

Er zijn meerdere vluchten mogelijk om aan deze expeditie mee te doen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende vluchten. Liever met de auto? Dan is het 1400 km vanaf Utrecht.

EIN – KRK directe vlucht TRANSAVIA
EIN – KRK directe vlucht WIZZAIR
EIN – KRK directe vlucht RYANAIR
AMS – KRK directe vlucht LOT

Meld je aan voor Expeditie Tatragebergte

*Weergegeven prijs is bij minimaal 6 personen en exclusief 25 euro boekingskosten per persoon.

  Jouw gegevens:

  ManVrouw
  Data & Informatie

  Wanneer kun je?
  14 - 18 jul 2022 (€ 499,-)18 - 22 aug 2022 (€ 499,-)15 - 19 sept 2022 (€ 499,-)22 - 26 sept 2022 (€ 499,-)06 - 10 okt 2022 (€ 499,-)

  Beschikbaarheid:
  VOL
  Niet boekbaar
  VOL
  VOL
  5 Plaatsen

  Dit zijn jouw gidsen

  Gidsen Tatragebergte in Polen

  Timo

  Ik vind het fantastisch als iedereen zorgeloos geniet of zichzelf overwint. Want wees eerlijk, bergen zijn altijd indrukwekkend.

  gids tatragebergte in polen

  Mike

  De fysieke en mentale uitdaging van het bereiken van een bergtop paste helemaal in mijn straatje.

  Gidsen Tatragebergte in Polen

  Kelly

  De bergen en in de natuur zijn staan op nummer één. Uit de drukke wereld stappen en in de rustige en ruige natuur treden.